Ako na podporu moderných emoji vo vašej Android appke?

Emoji sú všade. Od ich predstavenia sa stali významnou súčasťou našej komunikácie. Sú prostriedkom ako sa efektívne vyjadriť spôsobom, ktorý slová neumožňujú.

Pokiaľ vaša aplikácia obsahuje textové polia, rozhodne by mala podporovať emoji. Pokiaľ sa chcete dozvedieť prečo to tak v praxi vždy nie je a čo môžete urobiť aby ste vašu aplikáciu na emoji pripravili, čítajte ďalej.

Kde je problém?

Pokiaľ vaša aplikácia nedokáže správne pracovať s emoji, staršie verzie systému Android nemusia vedieť ako ich zobraziť. V takomto prípade sa najčastejšie na mieste emoji zobrazí prázdny štvorec, ktorý sa v appkárskom žargóne nazýva aj “tofu”. V prípade ak používateľ do textového poľa vašej aplikácie vloží emoji, bude prekvapený keď sa mu namiesto obrázka zobrazí tofu a pravdepodobne si bude myslieť že vaša aplikácia nepracuje správne.

Aké je riešenie?

Knižnica AppCompat 1.4 už obsahuje novú knižnicu emoji2, ktorá rieši prácu s emoji. Všetko čo musíte spraviť je vykonať aktualizáciu vašej aplikácie na AppCompat 1.4 a vaša aplikácia bude správne zobrazovať moderné emoji na zariadeniach s Android API 19 (Android 4.4) a novším. Všetky textové polia budú automaticky schopné pracovať s emoji. V prípade že je to potrebné, ich podporu môžete selektívne vypnúť pre konkrétne textové polia v príslušnom XML súbore alebo v zdrojovom kóde.

Záverom

Emoji sú nielen zábavnou, ale dnes už aj nevyhnutnou súčasťou našej komunikácie. Aby ste pre svojich používateľov zabezpečili najlepší používateľský zážitok vrátane podpory moderných emoji, nezabudnite vašu aplikáciu aktualizovať na AppCompat 1.4.