Ako efektívnejšie pracovať s vašim smartfónom

Nové technológie vždy prichádzali s prísľubom efektívnejšej práce, no bez správnych nástrojov nás mobilné zariadenia môžu naopak spomaľovať. S príchodom Androidu 10 sa objavilo niekoľko nových systémových funkcií, ktoré nám umožnia urýchliť a zjednodušiť niektoré pracovné úlohy.

Zvládnutie pracovnej úlohy je najmä o komunikácií a efektivite. Prinášame vám preto pár tipov pre lepšie vytáčanie hovorov, písanie poznámok a prevod reči na text.

Android Smart Reply

Možno ste si všimli, že keď dostanete správu na váš smartfón s Androidom 10, telefón vám ponúkne aj niekoľko odporúčaných akcií. Zatiaľ čo pre bohatú komunikáciu s priateľmi či rodinou môžu byť ponúkané odpovede často prikrátke a emočne plytké, sú veľmi užitočné pre rýchlu pracovnú komunikáciu. Odosielanie krátkych odpovedí jediným ťuknutím je efektívny spôsob ako potvrdiť stretnutie, či rozhodnutie. Môžete si všimnúť, že pokiaľ prijatá správa obsahuje link na Mapy Google, môžete si rýchlo otvoriť miesto v aplikácií Mapy jediným ťuknutím. Smart Reply spolupracuje s aplikáciami ako WhatsApp, Správy a ďalšími aplikáciami tretích strán ako napr. Signal.

Live Transcribe vám môže ušetriť čas

Pre novinárov, študentov, či ľudí, ktorí pravidelne navštevujú konferencie alebo robia rozhovory je Live Transcribe nenahraditeľná funkcia. V Androide 10 môžete použiť Live Transcribe na konverziu akéhokoľvek zvuku zachyteného mikrofónom na text. Vo vzniknutom texte môžete následne vyhľadávať a text kopírovať.

Aplikáciu Live Transcribe si môžete stiahnuť z obchodu Google Play. Funguje na akomkoľvek smartfóne s verziou Androidu 5.0 alebo vyššou. Na telefónoch Pixel 3 a Pixel 4 je vstavaná priamo do softvéru a môže byť aktivovaná cez nastavenie prístupnosti.

Quick Call je výborné rýchle vytáčanie

Neustále prepínanie medzi notebookom a smartfónom spomaľuje prácu. Zatiaľ čo aplikácie ako Hangouts uľahčujú videohovory a odosielanie textových správ z počítača, pre tradičný telefónny hovor na mobilné číslo alebo pevnú linku musíte stále siahnuť po smartfóne.

S funkciou Quick Call v Androide 10 môžete vytočiť telefónne číslo z vášho počítača pomocou prehliadača Chrome a volať zo svojho smartfónu. Táto funkcia výrazne uľahčí prácu ľuďom, ktorí uskutočňujú veľké množstvo hovorov ako súčasť svojej každodennej práce. Funkcia ušetrí množstvo času (a zvýši presnosť) pri písaní telefónneho čísla, či volania na čísla uvedených na webstránkach, ktoré viete vytočiť jednoducho pravým kliknutím myši.