Konferencia Google I/O 2020 je zrušená

Google zrušil svoje najväčšie každoročné podujatie kvôli obavám z koronavírusu.

Pred niekoľkými dňami sme vám priniesli informáciu, že Google na svojom podujatí Google I/O 2020 predstaví funkcie a vylepšenia novej verzie svojho mobilného operačného systému Android 11. Predstavenia nových funkcií a produktov sa však na konferencii Google I/O nakoniec nedočkáme.

Google zrušil svoju každoročnú konferenciu pre vývojárov Google I/O 2020 kvôli obavám spojeným so šírením koronavírusu. Spoločnosť rozhodnutie oznámila v utorok. Zrušenie podujatia prichádza v čase keď boli odvolané ďalšie veľké konferencie a výstavy vrátane Mobile World kongresu, či konferencie F8 organizovanej Facebookom.

Kvôli obavám okolo koronavírusu (COVID-19) a v súlade s odporúčaniami od CDC, Svetovej zdravotníckej organizácie a ďalších zdravotníckych úradov sme sa rozhodli zrušiť fyzické podujatie Google I/O v Shorelinskom amfiteátri,“ oznámil hovorca Googlu webu Business Insider. „Počas nasledujúcich týždňov budeme skúmať iné spôsoby ako rozvíjať Google I/O aby spájalo a budovalo našu vývojársku komunitu. Budeme naďalej pokračovať v aktualizácií web stránky podujatia.“

Google I/O je najväčším každoročným podujatím spoločnosti, na ktorom bývajú zvyčajne predstavené nové produkty a funkcie ako napríklad nasledujúca verzia operačného systému Android, zariadenia ako mobilné telefóny línie Pixel a pokroky v umelej inteligencii.

Ako informuje web Business Insider, Google taktiež zakázal zamestnancom zahraničné cesty pokiaľ neobdržali špeciálne povolenie na vycestovanie.