Ako si vytvoriť vlastné emoji na zariadení s Androidom?

Emoji môžu byť zábavné a užitočné, niekedy však nepošlú ten správny odkaz. V tomto článku vám prinášame postup ako si vytvoriť vlastné emoji na zariadení s Androidom.

Emoji Kitchen

Najnovšia beta verzia klávesnice Gboard pre Android obsahuje novú funkcionalitu nazvanú Emoji Kitchen. Tá vám síce neumožní vytvoriť si vlastné emoji, ale po klikutí na na emoji vám ponúkne malú galériu nových variantov vytvorených Googlom. Ide teda o akúsi rozšírenú knižnicu bežne používaných emoji. Aby táto varianta fungovala, budete musieť mať nastavenú Gboard ako predvolenú aplikáciu na vašom Android zariadení.

Emoji Kitchen je v súčasnosti podporovaná v týchto aplikáciách:

  • Gmail
  • Správy od Googlu
  • Messenger
  • Snapchat
  • Telegram
  • Whatsapp

Emoji Mini

Ďalšia funkcia v klávesnici Gboard, ktorá bola predstavená v roku 2018. Umožňuje použiť fotoaparát zariadenia pre nasnímanie vašej tváre a na základe vytvorenej snímky vytvorí personalizovanú emoji. V menu pre nálepky (Stickies) ťuknite na ikonu „Plus“ a na nasledujúcej obrazovke ťuknite na tlačidlo „Pridať“ , ktoré sa nachádza na karte „Mini“. Potom už len nasledujte inštrukcie na obrazovke zariadenia.

 

Bitmoji

Ďalším nástrojom, ktorý môžete použiť je Bitmoji. Ide o osobitnú aplikáciu, ktorá sa integruje do klávesnice Gboard. Narozdiel od Emoji Mini tu vytvárate emoji od základu bez použitia fotoaparátu. Aplikácia následne vygeneruje veľkú galériu nálepiek. Tie sú pre vás dostupné v klávesnici Gboard ťuknutím na ikonu Bitmoji, ktorá sa nachádza medzi ikonami pre emoji a nálepky.