Vybíja sa vám rýchlo batéria na Android zariadení? Tu sú štyri tipy ktoré vám to pomôžu vyriešiť

Napriek skutočnosti, že výrobcovia mobilných zariadení sa postupne snažia zvyšovať kapacitu vstavaných batérií, nie je nezvyčajné, že zariadenie sa občas začne vybíjať prirýchlo. Diagnostikovať presnú príčinu náhleho vybíjania môže byť pri zariadeniach poháňaných Androidom náročné. Problém pri diagnostikovaní podobného správania nespôsobuje len veľké množstvo verzií Androidu na trhu, ale aj rôznych nadstavieb systému od výrobcov zariadení.

Našťastie pre bežných používateľov je obvykle pomerne jednoduché sa problémov s náhlym vybíjaním batérie zbaviť. Pokiaľ podobné správanie zariadenia zaznamenáte aj vy, vyskúšajte tento štvorbodový plán na opravu. Po každom kroku je dobré počkať jeden alebo dva dni aby ste vedeli posúdiť či bol problém odstránený. 

1: Reštartujte zariadenie

Ide o najjednoduchší, najrýchlejší a najmenej deštruktívny spôsob, ktorý je potrebné vyskúšať ako prvý. Napriek tomu reštart zariadenia spravidla zaberie nie len na problémy s náhlym vybíjaním batérie, ale väčšinou odstráni aj iné „záhadné“ správanie sa vášho zariadenia.

2: Aktualizujte svoje aplikácie

Pokiaľ nemáte povolenú automatickú aktualizáciu aplikácií, v obchode Google Play skontrolujte a nainštalujte aktualizácie aplikácií, ktoré majú najväčšiu spotrebu energie.

3: Aktualizujte Android

Tento krok nemusí byť pre bežného používateľa vždy uskutočniteľný. Čo sa týka rýchlosti vydávania aktualizácií Androidu, sú medzi výrobcami zariadení obrovské rozdiely. Niektorí vydávajú aktualizácie systému pravidelne, iní sa aktualizovať svoje produkty neobťažujú vôbec. Oplatí sa to však skúsiť. Otvorte Nastavenia a následne Systém  > Rozšírené. Následne hľadajte Aktualizácie systému, prípadne Informácie o telefóne alebo Informácie o tablete.

4: Resetujte nastavenia

Ide o posledný a zároveň najviac deštruktívny spôsob. Svoje zariadenie budete musieť nanovo nastaviť tak ako by ste ho zrovna vytiahli z krabice. Uistite sa že máte odzálohované všetky vaše údaje. Následne otvorte Nastavenia a pokračujte do Systém > Rozšírené > Možnosti obnovenia. Niektoré zariadenia umožňujú reset až po stlačení určitej kombinácie tlačidiel. Túto kombináciu nájdete v manuáli zariadenia.